top of page

Ako si pripraviť podklad k mobilnému domu?

Mobilné domy KODIMA nevyžadujú betónové základy ani betónové vruty. Každý priestor je staticky navrhnutý tak, aby na zhutnenú zem stačilo použiť betónové kocky, ktoré je možné zakúpiť v stavebninách, vrátane predajní KODIMA.

Čo si predstaviť pod pojmom "zhutnená zem"?

Môžeme tým rozumieť napr. bývalú ornú pôdu, ktorú sme spevnili makadamom. V prípade ornej pôdy odporúčame spevnenie makadamom po celej dĺžke domu a následne strojom udupať.

V prípade záhrad, dvorov alebo iných celkom pevných podkladov, stačí lokálne zhutniť priamo na miesto, kde sa bude umiestňovať betónová kocka.

A ako ušetriť pri svahovitom pozemku? Mysleli sme aj nato! predstavte si ten chaos, blato a minutú sumu za výkopové práce pre dorovnanie svahu na klasický mobilný dom.

a teraz na to zabudnite...




Mobilné domy KODIMA ponúkajú možnosť lacnejšej alternatívy. Priznajte terén. V tomto prípade urobte vruty do zeme a dorovnajte ich do rovnakej výšky podľa najnižšieho bodu. Následne na nich položíte akoby „do vzduchu“ mobilný dom KODIMA. Žiadne bagre či úpravy terénu. Jednoducho, efektívne a dizajnovo vyriešite problém.

Naše domy obsahujú v podlahe izolant, preto sa nemusíte báť, že by od podlahy prichádzala zima. Práve naopak. Podlaha neakumuluje teplo, a preto udržiava teplotu v izbe. O komfort sa tiež postará podlahové kúrenie, ktoré dodávame v už vo verzii štandard. Ak na pozemku nie sú pripravené prípojky vody a odpadu, nezúfajte. Domy KODIMA sú navrhnuté aj s ohľadom na tieto prípady, a pripojenie na dodatočné prípojky vody a odpadu je možné vykonať bez závažných komplikácií. Mobilné domy KODIMA ponúkajú skvelú alternatívu s jednoduchým spôsobom prípravy podkladu. Jednoduchšie ako u nás to nebude.

KODIMA



bottom of page