top of page

Inovatívne technológie výroby a udržateľnosť mobilných domov

Pri výrobe mobilných domov sa často využívajú drevodomy, kde drevo dominuje ako hlavný stavebný prvok, a niektorí výrobcovia pridávajú tenké oceľové konštrukčné prvky. Avšak naša spoločnosť sa odlišuje úplne od tohto štandardu.


Naša technológia sa zameriava na staticky silné, odolné a masívne stavby. Využívame masívnu oceľovú konštrukciu so špeciálnym úchytným systémom pre izoláciu, čo eliminuje tepelné prestupy a tepelné mosty. Oproti dreveným domom náš systém nepracuje časom, nevznikajú trhliny a stavby nevykazujú pohyb ani točenie, čo umožňuje ich umiestnenie aj na nerovnom povrchu bez škôd na konštrukcii.








Klasické mobilné domy sa často líšia od tradičných rodinných domov hlavne vo využiteľnosti a niektorí tvrdia, že sú obývateľné len v určitých obdobiach roka.


Naše riešenia sa však neodlišujú len vo využiteľnosti, ale aj vo funkcionalite, izolácii a statickej pevnosti, ktorá je porovnateľná so štandardnými rodinnými domami, s rozdielom len v ich veľkosti. Napríklad náš model Emiko je vo vnútri dokonca vyšší ako väčšina štandardných rodinných domov.


Pri výstavbe našich domov používame konštrukčné prvky z ocele, fasádny trapézový plech na ochranu exteriéru a izoláciu tvorí 150 mm polystyrén. Využívame aj OSB dosky hrúbky až

22 mm na niektorých miestach. Tento materiálový mix poskytuje výnimočnú pevnosť a odolnosť našich stavieb.


Systém montáže aj technologické postupy sú naším know-how, ktoré chránime. Naše inovácie majú neuveriteľný vplyv na energetickú úsporu, keďže stavby nemajú tepelné prestupy ani tepelné mosty. Izolácia je doplnená o vzduchovú medzeru v podlahe a strope, čo ďalej zvyšuje efektivitu. Zákazníci nevidia všetky inovácie, ale každodenné používanie našich domov prináša ich výhody.


Naša spoločnosť sa neustále snaží posúvať vpred a pracovať na nových prvkoch a inováciách vo všetkých aspektoch výroby a dizajnu. Udržateľnosť materiálov je kľúčovým aspektom nášho procesu a snažíme sa minimalizovať akékoľvek plytvanie materiálmi od výroby až po následnú fázu osadenia stavby.


bottom of page