top of page

TINY HOUSE AKO EKVIVALENT MODERNÉHO BÝVANIA?

Tiny house je v preklade malý domček. Tento trend bývania je čoraz viac obľúbený aj u nás.

Výhody Tiny house sú napríklad, že obstarávacia cena je oveľa mensia ako napríklad kúpa garsónky. Výroba takéhoto domčeku trvá veľmi krátko a vy môžete ihneď bývať. Výrazne nízke náklady na údržbu a energeticky efektívne a ekologické. Mobilita a nezavislosť je samostatná kapitola, čo sa týka projektu Tiny house. Nemusíte sa viazať na jeden priestor, jedno miesto alebo jedno mesto. Tieto typy domov je možné preniesť kamkoľvek a je možné ich umiestniť aj bez stavebného povolenia. To, že je cena nízka neznamená, že nie sú bezpečné a odolné. Opak je pravdou aj v tomto prípade. V neposlednom rade vás dostane moderný a prispôsobiteľný dizajn, ktorý môže byť vyhodovený podľa vašich predstáv.


Tiny house je naozaj pre každého, kto chce pristúpiť na modernú cestu celoročného bývania. Tento trend zažíva obrovský boom na celom svete a neminul ani naše malé Slovensko. Existuje hnutie Tiny house movement, poukazujúce na život v jednoduchom štýle, kde človek nepotrebuje veľa vecí, aby bol dokonale šťastný. Jej členovia uprednosťňujú živoť v malých a funkčných domovch ako napríklad mobilné a modulárne domy.


Tiny house nemusí byť bezprostredne váš domov, môže to byť vaša chatka, kancelária alebo len prechodná možnosť bývania. Dôvody si nechajte pre seba a nám zverte len svoju víziu, ktorú vám pretvoríme v realitu.



bottom of page