top of page

POZOR! NEKUPUJ MOBILNÝ DOM!

V súčasnosti je téma bývania čoraz aktuálnejšia a s ňou prichádzajú aj rôzne alternatívy, ako sú mobilné domy, kontajnerové domy či modulárne domy a chaty. Mnohí z nás sa rozhodujú pre tieto riešenia z dôvodu ich dostupnosti a relatívne nízkej ceny. Je dôležité si uvedomiť, že bývanie v takýchto objektoch môže priniesť množstvo výziev a obmedzení. Či už ide o celoročné bývanie v nich, alebo o problémy spojené s ich používaním, je potrebné vedieť, čo nás čaká. A tu prichádza na scénu EMIKO – montovaná modulová stavba, ktorá sa snaží vyriešiť všetky tieto problémy.




Modrý kontajnerový dom


Klasické mobilné domy a kontajnerové domy môžu v oblasti celoročného bývania poskytnúť podobné podmienky ako stan. Aj v stane sa dá bývať celoročne, ale komfort je otázny. Kontajnerové systémy prenášajú do interiéru v lete neustálu horúčavu a v zime zimu. Mobilné domy často neposkytujú komfort pri bežných činnostiach, skôr obmedzenia. Nízke stropy, úzky interiér, malé a úzke chodby, to všetko môže byť súčasťou bežných mobilných domov. Podlaha, izolácia, na ktorej je priamo položená OSB doska, znamená, že chlad od podlahy môže byť cítiť aj napriek izolácii. Je to predsa len tenká pochôdzna vrstva, ktorá nás delí od izolácie a tá je hneď atakovaná exteriérovou teplotou. Aj keď to niekomu nemusí vyhovovať, je to fakt.


​Bežný mobilný dom môže pri chôdzi vŕzgať a vytvárať dunivé zvuky, čo môže byť veľmi nepríjemné. Tá nízka cena sa musí niekde prejaviť, napríklad aj pri lacných materiáloch, nedomyslených detailoch, neprepracovaných drobnostiach, ktoré môžu spôsobovať pleseň alebo orosenie konštrukcie v kontajnerových systémoch či nedoteplené hranoly, ktoré tvoria konštrukciu drevostavby. Čože? Nevedeli ste? Áno, nie sú nikdy doteplené. Stále máte záujem bývať v takom dome? Ak áno, mám pre vás ďalšiu dôležitú informáciu. Tvrdenia, že na takýto dom netreba stavebné povolenie, len nejaké oznámenie, sú len nezmysly od predajcov a klamstvá, ktoré vás dobehnú v momente, keď to už nebude problém toho, kto tieto nezmysly vyslovil. Dodatočné skolaudovanie kontajnera či klasického mobilného domu je krv, pot a antidepresíva.


Ale...


Je tu EMIKO. Montovaná modulová stavba navrhnutá v každom aspekte HLAVNE pre bývanie. Všetky vyššie spomenuté problémy tu budete hľadať márne. Emiko je plne kolaudovateľný dom, ku ktorému je možné priamo u nás zakúpiť hotovú projektovú dokumentáciu. Získate nielen súpisné číslo, ale aj vnútorný pokoj, že nežijete v čiernej stavbe. Odstránené sú všetky tepelné a rosené body. Interiér je dokonale chránený od exteriéru. V interiéri máte už v štandarde sadrokartóny, ktoré dodávajú a umocňujú pocit domova.


Bežné bývanie je komfortnejšie ako v byte, interiér je 3 metre vysoký, a tak dokonale izolovaný, že nie je potrebné znižovať strop ani o milimeter, dokonca v podlahe a strope je špeciálna vzduchová komora, ktorá je v zime vyhrievaná. Užite si priestrannosť, sviežosť a svetlosť, ktorú Emiko ponúka. Odstránené sú tiež nepríjemné vibrácie pri chôdzi. Vďaka staticky neurčitej konštrukcii je chôdza tichá ako po zemine. Projektant usporiadal interiér tak dobre, že funkčná využiteľnosť tejto stavby je na úrovni viac metrážneho bytu či domu. Nie je mobilný dom ako mobilný dom. Bývanie je dôležité. Domov je dôležitý. Emiko je miesto kde sa budete vracať každý deň a nemusieť myslieť na "mal(a) som to pri kúpe spraviť inak". Neľutujte, využívajte.


Pretože bývať sa dá v hocičom, otázka je, v čom bývať chceme. My odporúčame EMIKO. Až všedné dni ukážu pohodlie a dômysel na detail, ktorý na prvý pohľad nevidíme. Vývoj EMIKA trval 14 mesiacov.


​ NAVRHNNUTÝ na bývanie.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page